وب سايت شخصی فريد اسماعيلی - وضوح تصوير نرمال برای مشاهده صفحات اين وب سايت 768 * 1024- text size نرمال medium - مرورگر نرمال IEد Zoom نرمال 100%، شما هم اکنون از صفحه ب


 

 

 

  - درس

 

 

(اطلاعیه های ضروری)

 

 

- برنامه زمانبندی:

رفع اشکالات احتمالی در صورت وجود - تا اواسط اردیبهشت ماه

تحویل نهایی  CD ها یا DVD های نهایی پروژه - تا آخر اردیبهشت ماه

تاریخ درج اطلاعیه 22/1/93

 

- زمان حضور اینجانب در دانشگاه جهت رفع اشکالات احتمالی  دانشجویان در خصوص انجام پروژه

 

 

 تذکر مهم:

- دانشجویان عزیز توجه بفرمایید که ارتباط استاد با دانشجویان از طریق این وب سایت می باشد و دانشجویان به طور مداوم موظف به مراجعه به وب سایت و آگاهی داشتن از اطلاعیه ها و دریافت فایل ها و ... می باشند.


صورت پروژه :

 

ساخت دستگاه لیزر اسکنر نوری (خودتان برای خودتان یک لیزراسکنر نوری شخصی بسازید)

 

این پروژه با هدف معرفی و آشنایی با ساختار هندسی، ریاضی و معادلات مربوط به دستگاه های لیزراسکنر نوری مبتنی بر مثلث بندی با لیزر تعریف گردیده است. جایگاه این روش در بین روش های مدل سازی سه بعدی موجود را در اینجا می توانید مشاهده بفرمایید. همچنین توضیحات تئوری مربوط به معادلات و متد مورد استفاده را، از اینجا می توانید  دانلود بفرمایید.

 

نحوه ساخت دستگاه

این پروژه در واقع ساخت یک نمونه مشابه دستگاه لیزر اسکنر  DAVID می باشد. معرفی دستگاه لیزر اسکنر دیوید را در وب سایت این شرکت در اینجا می توانید مشاهده بفرمایید. همچنین معرفی  اجزا و راهنمای کار با این سیستم  توسط نگارنده به فارسی ترجمه شده که فایل مربوطه را از اینجا می توانید دانلود بفرمایید.

 

مراحل ساخت این دستگاه را در ادامه توضیح می دهیم:

1- تهیه پنل های مورد نیاز : مطابق شکل، جزء اصلی دستگاه باید در قالب دو صفحه قائم عمود بر هم (که از این پس پَنل نامیده میشود) که بر روی یک صفحه دیگر سوار می شوند، ساخته شود. ابعاد هر یک از صفحات قائم باید کمی بزرگتر از ابعاد یک کاغذ A3 باشد (1cm از هر طرف یزرگتر باشد) و آنچه مهم است صاف بودن و در واقع صفحه بودن سطح این پنل ها است. جنس پنل ها می تواند از جنس سرامیک و یا MDF یا هر چیز دیگری که بتواند محکم و صفحه باشد، ساخته شود(استفاده از شیشه با توجه به شکننده بودن اصلاً پیشنهاد نمی گردد). قرار گیری پنل های عمودی بر روی صفحه افقی از طریق شیرازه می تواند انجام گیرد. شکل پنل های خود سیستم دیوید را در اینجا می توانید مشاهده کنید.

 

2-  بر روی این پنل های قائم باید الگوی تارگت کد دار مطابق فایل های روبرو (فایل PDF صفحات A3 تارگت دار - صفحه راست - صفحه چپ) هر یک بر روی کاغذ A3 پرینت شده و پس از برش از قسمت مشخص شده، مطابق شکل بر روی پنل ها چسبانده شود. استفاده از چسب های مایع با توجه به تغییر شکل صفحه کاغذ پیشنهاد نمی گردد. پنل ها را می توانید با چسب نواری بچسبانید.

 

3- سخت افزار بعدی مورد نیاز دستگاه، یک دوربین می باشد. این دوربین باید یک دوربین webcamباشد. برای این بخش می توان از webcam موجود بر روی لپ تاپ ها و یا هر نوع webcam دیگری استفاده نمود. پیشنهاد می گردد قدرت تفکیک webcam مورد استفاده 1MP به بالا و از نوع HD باشد. وب کم خود سیستم دیوید را در اینجا مشاهده کنید.

 

4- سخت افزار بعدی یک مولد نور لیرز قرمز خطی می باشد. شکل این لیرز خطی را در اینجا و در اینجا میتوانید مشاهده بفرمایید. همچنین لیزر خطی خود سیستم دیوید را در اینجا مشاهده کنید. نمایی نیز از شکل اسکن را در اینجا ببینید. این لیزر خطی در حدود 15000 تومان بوده و از اینجا می توانید آنرا تهیه کنید. مولد انرژی آن می تواند یک آداپتور و یا چند باطری قلمی باشد. این لیزر های خطی قابلیت فوکوس را دارا می باشند.

 

5- جزء بعدی، عارضه ای است که باید آن را اسکن کنید. این عارضه می تواند یک مجسمه و یا هر چیز دیگری به سلیقه خودتان باشد. جزئیات و نکات مربوط به اسکن را در کلاس درس توضیح خواهیم داد. اما ایده اینکه چه چیزی را اسکن کنید را می توانید از گالری اسکن های لیزر اسکنر دیوید در اینجا و در اینجا جویا باشید. ایده خودتان طبیعتاً ارزشمند تر است. یک پایه هم برای قرار گیری جسم بر روی آن لازم است که جعبه CD های 50 تایی می تواند گزینه خوبی باشد.

 

6- بخش نهایی هم نرم افزار این سیستم است که از اینجا می توانید دانلود کنید. نسخه جدید تر آن را نیز از اینجا می توانید دانلود کنید. با توجه به اینکه فایل های آموزشی بر اساس نسخه قدیمی است، پیشنهاد می گردد از همان نسخه استفاده کنید.

 

خوب مبارک است، شما لیزر اسکنر خودتان را ساختید!

 

 

نحوه اسکن عارضه

جزئیات مربوط به نحوه اسکن عارضه را از این راهنما و یا از راهنمای فارسی ترجمه شده توسط نگارنده مطالعه بفرمایید. با توجه به اینکه این فرآیند در کلاس نیز توضیح داده شده است، در صورت داشتن هرگونه مشکلی طبق برنامه بالای این صفحه، جهت رفع اشکال مراجعه بفرمایید.

 

 

خروجی ها

در این پروژه 3 نوع خروجی اصلی خواهیم داشت:

 

اولین خروجی فایل obj.* می باشد که توسط خود نرم افزار ارائه می گردد.

دومین خروجی، خروجی فایل Autocad سه بعدی از عارضه با پسوند DXF.* می باشد که با قرائت فایل obj.* توسط نرم افزار MeshLab میتوانید فایل DXF.* را از این نرم افزار خروجی بگیرید. نمونه

سومین خروجی نیز خروجی فایل PDF سه بعدی از اسکنتان است. جزئیات مربوط به  نحوه تولید این خروجی در کلاس درس به دانشجویان توضیح داده شده است. نرم افزار های مورد نیاز برای این کار در بخش زیر برای دانلود قرار داده شده است. کلمه عبور مربوط به تمام فایلها در کلاس درس به دانشجویان اعلام می گردد. یک نمونه PDF سه بعدی از اسکن مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی که توسط نگارنده اسکن و تولید شده است را در اینجا  میتوانید مشاهده کنید. همچنین گالری PDF های سه بعدی DAVID را نیز در اینجا می توانید ببینید.

 

 

چگونه باید پروژه را انجام دهید؟

این پروژه به صورت گروهی و در قالب گروه های 3 تا 5 نفره انجام می گیرد. اسکن فقط از یک وجه از عارضه انجام می شود.

 

برای دانشجویان علاقمند : اما در صورتی که گروهی علاقمند باشد، سیستم دیوید به طور کامل در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی خریداری شده و قفل آن موجود می باشد. با توجه به اینکه برای مچ نمودن تکه های اسکن شده از وجوه مختلف یک عارضه، نیاز به قفل سخت افزاری این نرم افزار می باشد، دانشجویان می توانند با هماهنگی با ....، اسکن عارضه خود را به صورت کامل از تمام وجوه انجام دهند(اجباری نیست، فقط دانشجویان علاقمند). با توجه به اینکه قفل سخت افزاری این نرم افزار امکان ویروسی شدن دارد، استفاده از آن فقط زیر نظر بنده امکان پذیر است.

 

 

چه چیزی باید به عنوان پروژه این درس تحویل دهید؟

پروژه این درس در قالب یک لوح فشرده به ازای هر گروه، باید تحویل گردد. نام اعضای گروه باید بر روی CD و  در قالب یک فایل متنی داخل CD درج شود. این CD باید محتوی یک عکس از کل سیستمی که ساخته اید و سوار کرده اید باشد. در این عکس باید عارضه ای که اسکن کرده اید نیز در داخل سیستم مشخص باشد. همچنین این  CD باید محتوی خروجی های فایل های obj.* و DXF.* و DWG.* (از فایل DXF یاید Saveas بگیرید) و فایل PDF.* مربوطه (PDFسه بعدی تولید شده) باشد. تصویری که به عنوان Texture توسط نرم افزار اخذ شده است نیز باید در کنار فایل obj.* مربوطه موجود باشد. سالم بودن و Write  صحیح CD قبل از تحویل توسط دانشجو باید کنترل گردد.

صورت پروژه تمام شد

 


فایل های آموزشی مورد نیاز :

 

تئوری مدل سازی سه بعدی از عوارض با استفاده از اسکنر های مبتنی بر مثلث بندی با لیزر- حجم 470 کیلوبایت

فایل  اسلاید های توضیح داده شده در جلسه آموزشی - حجم 1.84 مگابایت

فایل PDF صفحات A3 تارگت دار - صفحه راست - صفحه چپ (باید بر روی کاغذ A3 پرینت شده و بر روی پنل ها چسبانده شوند)

راهنمای اسکن عارضه

راهنمای فارسی استفاده از سیستم لیزر اسکنر DAVID

 

نمونه PDF سه بعدی از مجسمه گچی فردوسی، اسکن شده و تولید شده توسط نگارنده- پس از دانلود میتوانید مدل را با mouse چرخش دهید- حجم 10 مگابایت

نمونه فایل DWG سه بعدی از مجسمه فردوسی، اسکن شده و تولید شده توسط نگارنده- پس از دانلود با نرم افزار Autocad فایل را بازگشایی نموده و با امکانات دوران سه بعدی در Autocad اجزاء مدل را مشاهده کنید- حجم 13 مگابایت

 


لینک دانلود نرم افزار های مورد نیاز :

(کلمه عبور مربوط به فایل ها در کلاس درس اعلام می گردد)

 

  نرم افزار DAVID نسخه 2.5.4 (نسخه آموزش داده شده در کلاس) - فایل اجرایی بدون نیاز به نصب- حجم 2.23 مگابایت

 

  نرم افزار MeshLab برای مدیریت و تبدیل فرمت مدل های سه بعدی تولید شده - حجم 20.8 مگابایت

 

  نرم افزار های مورد نیاز برای ساخت PDF سه بعدی :

   - دانلود نرم افزار MiKTeX   - حجم   163  مگابایت  

   -  آموزش نحوه بروز رسانی نرم افزار MiKTeX (باید پس از نصب به روز رسانی شود)

   -  نرم افزار U3D-2-PDF برای ساخت PDF سه بعدی - حجم   329  کیلو بایت  

   - نرم افزار Adobe Acrobat Reader 9.0- حجم   34  مگابایت  

 


لینک منابع مفید و مورد نیاز :

 

http://www.david-3d.com/

http://forum.david-3d.com/

 

محل خرید لیزر خطی :

 

روش ها و مشخصات سیستم های موجود باز سازی سه بعدی مبتنی بر نور ساخت یافته - حجم  5.28 مگابایت- فقط جهت اطلاعات بیشتر ومطالعه بیشتر (اجباری نیست)

 

 

خروجی اسکن مجسمه گچی حکیم ابوالقاسم فردوسی با استفاده از دستگاه لیزر اسکنر نوری با دقت نسبی حدوداً  1 میلیمتر

توسط فرید اسماعیلی و دوست عزیزم میلاد رمضانی

 

 


اطلاعات متفرقه :

 -  سرفصل های جدید دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

 -  لیست دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

 - برنامه پیشنهادی برای اخذ دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

 

- نرم افزار Winrar بري باز کردن فايل هاي فشرده شده که از اين صفحه دانلود مي کنيد- حجم 1.13 مگابايت - بعد از نصب اين فايل را در مسير نصب نرم افزار کپي کنيد.

 


حضور غیاب و روند تحویل پروژه  

 

تحویل پروژه کتبی حضور در جلسه آموزشی نام و نام خانوادگی   تحویل پروژه کتبی حضور در جلسه آموزشی نام و نام خانوادگی  
      21       1
      22       2
      23       3
      24       4
      25       5
      26       6
      27       7
      28       8
      29       9
      30       10
      31       11
      32       12
      33       13
      34       14
      35       15
      36       16
      37       17
      38       18
      39       19
              20

 

 

 

  - تماس مستقیم با فرید اسماعیلی

دانشجويان عزيز توجه بفرماييد که پاسخ به سؤالات شما از طريق فرم زير امکان پذير مي باشد. پيام شما مستقيماً به ايميل فريد اسماعيلي ارسال مي گردد. دانشجويان لطفاً در درج آدرس ايميل خود دقت بفرماييد، چراکه پاسخ به سؤال شما از طريق آدرس ايميلي که درج ميکنيد صورت خواهد گرفت. موارد ستاره دار را حتماً تکميل بفرماييد.

Fill out my online form.
 

 

 

 [بازگشت به صفحه اصلی] [درس فتوگرامتری پیشرفته] [کتابها و جزوات] [مقالات] [نقشه برداری] [تماس با من]

 

 

 

 


 [بازگشت به صفحه اصلی وب سايت]

 


 

تماس از طریق ایمیل:

Farid_63@yahoo.com

 

 

 

All Rights Reserved © Copyright 2001-2014 FARID ESMAEILI
نویسنده، طراحي، اجرا و پشتيباني فريد اسماعيلي

هر گونه استفاده، انتشار و یا کپی برداری از کلیه مطالب و مقالات این وب سایت فقط با ذکر منبع و نام نویسنده مجاز می باشد!!